Διδακτική επίσκεψη Α΄ Γυμνασίου

Στις 11 του μηνός η πρώτη Γυμνασίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αρχαία Κόρινθο. Οι μαθητές των πέντε τμημάτων χωρισμένοι σε ομάδες ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τον αρχαιολογικό χώρο συμπληρώνοντας αντίστοιχα φύλλα εργασίας που τους κινητοποίησαν σε ένα κυνήγι εκθεμάτων και αγαλμάτων με την υπόσχεση κεράσματος για το τμήμα-νικητή.

Ακόμη ανέβηκαν στο κάστρο του Ακροκορίνθου και περνώντας τις τρεις μεγαλοπρεπείς πύλες των περιβόλων του τείχους θαύμασαν την πανέμορφη θέα, πληροφορήθηκαν από τις φιλολόγους για την ιστορία τους και επισκέφτηκαν το ναό τους αγίου Δημητρίου. Τα χτυπήματα της καμπάνας έκαναν γνωστή την παρουσία τους σε όλο το χωριό.

Επόμενος σταθμός μας ήταν το λιμάνι του Αρχαίου Λεχαίου, όπου μας περίμενε κάτω από το λαμπρό ήλιο ο κος Απόστολος Παπαφωτίου, για να μας κατατοπίσει για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Βασιλικής του ναού του Αγίου Λεωνίδη. Κτίσμα τεράστιο και έργο πολυδάπανο της πρωτοβυζαντινής εποχής που μαρτυρούσε άλλοτε τον πλούτο που απέφερε το εμπόριο στην ακμάζουσα ακόμη πόλη της Αρχαίας Κορίνθου.

Μετά το εκπαιδευτικό μέρος είχε σειρά η αναψυχή των μαθητών στο συγκρότημα του Mare West με ελεύθερο πρόγραμμα για μιαμιση περίπου ώρα.

Έτσι με μια κοντινή και ξεκούραστη εκδρομή αποχαιρέτησαν οι μαθητές μας την πρώτη τους χρονιά στο Γυμνάσιο με τη συνοδεία του κου Μηλιώτη, της κας Λιακοπούλου, της κας Αμπατζή, της κας Ρέλλου, της κας Ιατρίδου και της κας Τσιούντου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5059