Επετειακή εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου

Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του σχολείου μας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου 2022 και ώρα 19.30΄ στο χώρο του σχολείου.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν οι δράσεις των συναδέλφων καθηγητών και των μαθητών τους που είχαν ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους την 15η – 4 – 2022.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση διαρθρώνεται σε δύο μέρη :

Α΄ ΜΕΡΟΣ

1. Η συνάδελφος κ. Αμπατζή Αικατερίνη θα παρουσιάσει τις δυο ταινίες μικρού μήκους «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» και «Φώτης Κόντογλου» (διάρκειας 6΄ η καθεμία) με τις οποίες το σχολείο μας έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σημειωτέον ότι το σχολείο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έλαβε το πρώτο βραβείο.

2. Η συνάδελφος κ. Καλομοίρη Ευγενία θα παρουσιάσει εκπαιδευτική δράση μέσω μικροϊστορίας, διαρθρωμένης σε δυο επίπεδα – συλλογή φωτογραφιών γνήσιων αντικειμένων των Μικρασιατών προσφύγων και καταγραφή ιστοριών που σχετίζονται με τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής από το οικείο περιβάλλον των μαθητριών / μαθητών (διάρκειας 15΄).

3. Η συνάδελφος κ. Ρέλλου Βιολέτα θα παρουσιάσει την ψηφιακή εφημερίδα που δημιούργησε με τους μαθητές της για τον Ποντιακό Ελληνισμό (διάρκειας 10΄) και με την οποία έλαβε μέρος σε Πανελλήνιο διαγωνισμό και αναμένουμε τα αποτελέσματά του. Η πρωτοτυπία έγκειται στην διαδραστική παρουσίαση των χαρτών και των υπομνημάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εφημερίδα.

Β΄ ΜΕΡΟΣ

1. Ξενάγηση στις αίθουσες του σχολείου (διάρκειας 10΄) όπου έχουν αναρτηθεί ψηφιακές εκτυπώσεις με θέμα πρόσωπα, πράγματα και μέρη από τη Μικρά Ασία.

2. Παρουσίαση παραδοσιακών δημοτικών χορών από τη Μικρά Ασία (διάρκειας 10΄).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5046