Σχολική εφημερίδα «eνΤυπώσεις & Απόψεις» του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου 

Μαθητές και μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου αναλαμβάνουν νέους ρόλους. Γίνονται δημοσιογράφοι, ερευνητές, παίρνουν συνεντεύξεις, κάνουν προτάσεις και εκφράζονται με λόγια, ζωγραφιές και σκίτσα δίνοντας το στίγμα του σχολείου μας στο ευρύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://schoolpress.sch.gr/4gymkor/

Βασικός στόχος  της σχολικής μας εφημερίδας είναι τόσο η ανάδειξη των προβληματισμών, ιδεών και απόψεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, όσο και η βελτίωση της εξωστρέφειας του σχολείου μέσω της ανάδειξης καλών πρακτικών που υιοθετούν οι εκπαιδευτικοί. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας.

Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/ τριες να εκφραστούν, να κινητοποιηθούν – ευαισθητοποιηθούν, να αναλάβουν δράση και πρωτοβουλίες, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν τόσο με συμμαθητές/τριες όσο και με εκπαιδευτικούς αλλά και άτομα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Αντλούμε έμπνευση από καθημερινές σχολικές στιγμές και γεγονότα, τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών, τις δράσεις και καλές πρακτικές που υλοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς. Η θεματολογία μας καλύπτει περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, θέματα υγείας, αθλητισμού και πολλά άλλα.

Πρόθεσή μας τη φετινή χρονιά είναι να δημιουργήσουμε 3 τεύχη σε έντυπη μορφή καθώς και σε ψηφιακή μορφή αξιοποιώντας την υπηρεσία Schoolpress του ΠΣΔ.  Έτσι, οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητά τους, ως μέσο έκφρασης, διαλόγου, επικοινωνίας, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων.

 Καλή ανάγνωση!

Θα χαρούμε να λάβουμε σχόλια καθώς και προτάσεις για βελτίωση!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=6060