4ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ

Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ ! Και μέσα σε αυτό τον καταιγισμό εκπαιδευτικών παιχνιδιών έχουμε τη χαρά να βραβεύεται και το σχολείο μας με τιμητική διάκριση (μνεία) για τη δημιουργία του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Σε ποια αυτοκρατορική δυναστεία ανήκεις;». 

Βραβεία διαγωνισμού

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου συμμετείχαν στον Διαγωνισμό δημιουργώντας 104 ευφάνταστα επιτραπέζια και 44 ψηφιακά παιχνίδια. Συνολικά υπήρξε αύξηση 130% στις υποβολές σε σχέση με πέρυσι με εντυπωσιακή φέτος την είσοδος των σχολείων της Κύπρου με 42 συμμετοχές από σχολεία όλων των βαθμίδων.  Η ενθουσιώδης συμμετοχή της σχολικής κοινότητας αναδεικνύει ακόμη μια φορά ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στο σχολείο, όταν υπάρχει κίνητρο, συνεργασία και συλλογική προσπάθεια και βέβαια ότι το μάθημα μπορεί να γίνει (και) παιχνίδι!  

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συντελεστές του παιχνιδιού: Ρέλλου Βιολέττα ΠΕ02, οι μαθήτριες Γκούμα Μ., Κλήμη Δ., Νικολοπούλου Μ., Μπίσδα  Κ., Κωνσταντοπούλου Α., Κονιδάρη Α., Θωμά Ε., Σαμιώτη Β., Αναστασοπούλου Β., Φίλη Μ. και οι μαθητές Μούρτης Δ., Νικολόπουλος Φ., Κολλινιάτης Β., Χαραλαμπίδης Φ., Πάτσης Α., Μονάντηρος Θ., Πάτσης Φ., Πολυχρονόπουλος Α. Εκτυπώσεις Βιβλιοπωλείο «Λέξη» Τεάζης Γ. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=6304