«Κόρινθος, από το χθες στο σήμερα» – Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Την Παρασκευή 19/04/2024, το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», το οποίο συντόνισε το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 394 σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα.

Συμμετείχαμε στο συνέδριο εξ αποστάσεως, παρουσιάζοντας ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών με τίτλο  «Κόρινθος, από το χθες στο σήμερα».

Οι 9 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, ενεπλάκησαν ενεργά σε μία ημιδομημένη ιστοεξερεύνηση με σκοπό την κριτική αξιοποίηση πληροφοριών από τον παγκόσμιο ιστό αλλά και να έρθουν σε επαφή με άγνωστες πτυχές του τόπου μας.  Επιλέχθηκε η υιοθέτηση της ιστοξερεύνησης ως εκπαιδευτική πρακτική, με απώτερο στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές/τριες δεξιότητες υψηλού επιπέδου όπως στοχευμένη αναζήτηση πληροφοριών, αυτορρύθμιση κατά την πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό, αξιολόγηση διαδικτυακών πηγών, κριτική σκέψη, συνεργασία και δημιουργικότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές/τριες συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες, μελέτησαν διαδικτυακές πηγές, δημιούργησαν κείμενα με βάση το υλικό που μελέτησαν, συγκέντρωσαν οπτικοακουστικό υλικό και δημιούργησαν ψηφιακό υλικό για ποικίλα σημεία ενδιαφέροντος του τόπου μας. Στη συνέχεια ηχογράφησαν τα κείμενα για την ψηφιακή αφήγηση. Το  τελικό βίντεο δημιουργήθηκε με την αξιοποίηση του ψηφιακού εργαλείου Canva.

Το τελικό παραδοτέο της εργασίας τους, εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό που μας παραχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου αλλά και εναέρια πλάνα drone από το youtube.

Συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές της Β΄ Τάξης: Γκότση Ειρηλένα, Γκούμα Μαρία, Γκράβας Δημήτρης, Δαλμάκη Γαβριέλλα, Δουλφής Πέτρος, Ζέρβα Αγγελική, Ζύλφο Αντρέας, Θωμά Ελένη και Κλήμη Δήμητρα. Υπεύθυνοι για τη δράση ήταν οι εκπαιδευτικοί Δημητρακοπούλου Άννα και Πανούσης Ανδρέας.

Μπορείτε να απολαύσετε το έργο των μαθητών/τριών στο βίντεο που ακολουθεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=6204