Γιορτή αποφοίτησης, Ιούνιος 2023

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 14-6-2023 το σχολείο μας γιόρτασε την αποφοίτηση των μαθητών της Γ΄ τάξης με πανηγυρικό τρόπο με την παρουσία γονέων, συγγενών, καθηγητών και μαθητών. Σε λιγότερο από ένα δίωρο και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν με επιμελημένες προβολές όλες οι δράσεις του σχολείου, τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, οι διδακτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, οι κινηματογραφικές παραγωγές, οι διδακτικές καινοτομίες που αξιοποιήθηκαν
και βέβαια οι διακρίσεις του σχολείου σε μαθητικούς διαγωνισμούς που συμμετείχε.

Το οπτικοακουστικό πρόγραμμα διάνθισαν με τον πιο παραστατικό τρόπο παραδοσιακοί χοροί από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριάς μας κας Α. Σκούρτη και μουσικά κομμάτια καθώς και έντεχνα λαϊκά τραγούδια από ταλαντούχους μαθητές και μαθήτριες υπό τη διεύθυνση του αγαπητού μας μουσικού κου Ρουμπέκα. Οι ολοζώντανες χορευτικές φιγούρες, τα συντονισμένα μουσικά όργανα και οι όμορφες ερμηνείες από τους καλλίφωνους μαθητές μας προκάλεσαν ευχάριστες και ζωηρές εντυπώσεις, ενώ η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης από το Διευθυντή του σχολείου εξέπεμψε ηχηρά μηνύματα και υπέδειξε υγιείς στάσεις ζωής στους μαθητές για το μέλλον τους. Επιπλέον παρουσιάστηκε από τις συμβούλους σχολικής ζωής και το πρωτοπόρο πρόγραμμα σχολικής διαμεσολάβησης που εφαρμόστηκε φέτος στο σχολείο μας με όραμα την αρμονική συνύπαρξη όλων των μαθητών στο σχολικό χώρο.

Τέλος ο δραστήριος σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου αποχαιρέτισε τους μαθητές μας με ένα νόστιμο κέρασμα. Ανάμικτα συναισθήματα χαράς και λύπης μας κατέλαβαν σε αυτή την εκδήλωση αποχαιρετισμού αλλά η επαφή με τους περισσότερους μαθητές μας δεν πρόκειται να χαθεί, αφού το συστεγαζόμενο 3ο Λύκειο τους περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά!

Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές που συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης λήξης (κα Μπασιάκου & κα Ζαχαριάδου) και ευχόμαστε στους τελειόφοιτους μαθητές μας η χαρά και η ζωντάνια που εκδήλωσαν στη γιορτή τους αλλά και το πνευματικό αποτύπωμα των τριων τάξεων του γυμνασίου στο μυαλό και στην ψυχή τους να τους συνοδεύει σε όλη την πορεία της ζωής τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5815