Αφιέρωμα μνήμης, στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στη ζωή των ξεριζωμένων προσφύγων από τη Μικρασία.

Στις 28/1/23 το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου συνδιοργάνωσε με τους τοπικούς χριστιανικούς συλλόγους «Απ. Παύλο» και «Απ. Θωμά» ένα διπλό αφιέρωμα μνήμης, στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στη ζωή των ξεριζωμένων προσφύγων από τη Μικρασία.

Ο θεολόγος -φιλόλογος και συγγραφέας Γ. Μπάρλας με την εύλαλη φωνή του και τον εύστοχο και περιεκτικό λόγο του εστίασε στην ευθύνη και τη δέσμευση προς το συνάνθρωπο που προϋποθέτει η πραγματική αγάπη μέσα από το παράδειγμα των αγίων της Εκκλησίας μας και κυρίως των Τριών Ιεραρχών.

Στη συνέχεια μια τριανταμελής ομάδα των μαθητών του σχολείου παρουσίασε θεατρικά δρώμενα από τη ζωή  των προσφύγων στους πρώτους συνοικισμούς και την προσπάθειά τους να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες διατηρώντας ζωντανή την τραγική τους μνήμη.

Παραδοσιακοί χοροί και επιλογές από το έντεχνο-λαϊκό ελληνικό τραγούδι για τη μικρασιατική καταστροφή πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε όσους γονείς και εκπαιδευτικούς μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και την συντονιστική ομάδα των υπεύθυνων καθηγητών του σχολείου μας (Ρέλλου Β., Ζέρβα Α., Ρουμπέκα Κ. και Σκούρτη Α.)

Συγχαρητήρια τέλος σε όλα τα παιδιά που σε καιρούς δύσκολους συμμετέχουν και προθυμοποιούνται να στηρίζουν συλλογικές δράσεις ακόμα και εκτός σχολικού προγράμματος…

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5496