Διδακτική επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου και στο Βοτανικό κήπο.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη από 46 μαθητές της Γ΄ τάξης στη Μονή Δαφνίου και στο Βοτανικό κήπο.

Οι μαθητές παρακολούθησαν χωρισμένοι σε δύο ομάδες εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο βυζαντινό μοναστήρι 11ου αιώνα που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι γνωστό για τα περίφημα ψηφιδωτά του καθολικού του.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στους χώρους της μονής και έμαθαν για την περιπετειώδη ιστορία της καθώς και για τη τεχνοτροπία του ψηφιδωτού της διάκοσμου. Αμέσως έπειτα κατασκεύασαν με χρωματιστά χαρτόνια ένα ψηφιδωτό δημιούργημα και ολοκλήρωσαν με ομαδικό παιχνίδι.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το γειτονικό Βοτανικό Κήπο όπου με την καθοδήγηση ξεναγού γνώρισαν εντυπωσιακά στοιχεία από τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας αλλά και άλλων χωρών. Όμορφες εικόνες πράσινου, φυσικής ομορφιάς και χαριτωμένων ζώων μας ανακούφισαν και αποτυπώθηκαν στο νου και την ψυχή μας.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την απαραίτητη ανάπαυλα στο αναψυκτήριο του όμορφου Κήπου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριες: Παραχαρίδου Ν., Ρέλλου Β. και Καλομοίρη Ε.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5484