Συμμετοχή μαθητών της Γ’ Γυμνασίου σε Βιωματικό Σεμινάριο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορίνθου

Η οπτική των μαθητών…
Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ειδικό Γυμνάσιο Ισθμίας και να παρακολουθήσουμε ένα βιωματικό σεμινάριο. Αυτή η ενδιαφέρουσα εμπειρία μας συνοδεύει ακόμα και σήμερα με ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και με γνώσεις που εποικοδομήσαμε. Το σχολείο, εκτός από τις καλές υποδομές του, σίγουρα προσφέρει στους μαθητές πολύ περισσότερα. Οι άνθρωποι που μας υποδέχθηκαν μας έκαναν αμέσως να νιώσουμε άνεση και θαλπωρή. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας, αγκάλιασαν τη διαφορετικότητα του καθενός μας, ενώ παράλληλα μας έμαθαν τόσα πολλά, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ο τρόπος μάθησης πρωτότυπος και αποτελεσματικός, η παρουσία τους στον χώρο αισθητή και η αλληλεπίδραση όλων μας έντονη.
Η επίσκεψή μας έγινε ακόμα πιο ευχάριστη όταν περάσαμε από το φαίνεσθαι στο είναι. Αν και δεν το περιμέναμε, όποιος ήθελε είχε τη δυνατότητα να γίνει συνοδός ενός τυφλού ή ενός ατόμου με αναπηρία. Ακόμα, μπορούσαμε να ζήσουμε, έστω για λίγο τη ζωή τους και να μπούμε στη θέση τους. Αυτό εκτός από το ότι διεύρυνε τους ορίζοντές μας, πιστεύω ότι μας έκανε πιο εύκολο το να μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας πάνω σε αυτό το θέμα. Συμπεράναμε λοιπόν, για μια ακόμα φορά, ότι άνθρωπος «φύσει κοινωνικό όν», όπως είπε ο Αριστοτέλης, μιας και οι άνθρωποι εκεί ήταν αν μη τι άλλο ανοιχτοί σε όλες μας τις ερωτήσεις και μορφωμένοι ( αλήθεια… περιμέναμε κάτι περίπλοκο αλλά οι απαντήσεις τους ήταν πάντα απλές, λακωνικές, καθηλωτικές και αποτελεσματικές ), όπως επίσης το ότι «αν θέλει κανείς κάτι πραγματικά, μπορεί να το πετύχει, αρκεί να παλέψει».
Μπράβο και πάλι μπράβο στα παιδιά που μας υποδέχθηκαν τόσο ευχάριστα και μας παρουσίασαν ένα γλυκό μεταφρασμένο τραγούδι και στους υπεύθυνους που άφησαν το χνάρι τους στη ζωή μας. Και όπως μας είχαν πει -αλλά στην αρχή δεν το καταλάβαμε- αν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι σε αυτόν τον κόσμο, θα θέλαμε να δίνονται ίσες ευκαιρίες, το ιδανικό θα ήταν προσβασιμότητα και πάλι προσβασιμότητα!

Ευχαριστούμε το Ειδικό Γυμνάσιο Ισθμίας για τη μοναδική εμπειρία!

Οι μαθητές του 4 ου Γυμνασίου Κορίνθου
Αρβανιτάκης Αριστείδης
Γκιόκα Βασιλίκα
Δακτυλίδη Μαρία- Νεφέλη
Κουμπούνης Κωνσταντίνος
Μαλανδρένης Στυλιανός
Μαντζιώρου Ραφαέλα- Παυλίνα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5469