“Μαγνήτων γη”

Τριήμερη εκδρομή των διακριθέντων μαθητών μας στον Βόλο και στο Πήλιο (16-17-18 Μαΐου).
Ενθουσιασμένοι και πνευματικά ανανεωμένοι επέστρεψαν από την τριήμερη επίσκεψή τους στον Βόλο οι  διακριθέντες κατά τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους με θέμα “Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022” μαθητές μας.

Στη διάρκεια της εκδρομής τους, η οποία αποτέλεσε και το έπαθλο για την κατάκτηση της 1ης και της 3ης θέσης με τις 2 ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορικούς ναούς και ιερά προσκυνήματα της γης της Μαγνησίας, όπου κατέφυγαν και μεγαλούργησαν Μικρασιάτες πρόσφυγες από το 1922 και μετά.

Ξεχωριστή στιγμή για τους μαθητές υπήρξε η συνάντησή τους με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και η βράβευσή τους από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα Ζωή Μακρή και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο σε εορταστική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Κέντρο Μικρασιατικού Ελληνισμού πλησίον του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας του προσφυγικού συνοικισμού Νέας Ιωνίας Βόλου.

Συγχαίρουμε ολόψυχα την ομάδα των διακριθέντων μαθητών και τους ευχόμαστε να αριστεύουν πάντα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=5229