ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 η Γ’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Διώρυγα της Κορίνθου και στη Σχολή Μηχανικού ….

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Στις 09:00 αναχωρήσαμε από το χώρο του σχολείου με τα λεωφορεία.

Στις 09:20 : Άφιξη στα Ίσθμια. Μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους επιβιβαστήκαμε στο πλοίο-Catamaran, όπου πραγματοποιήσαμε τον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου.

Στο πλοίο έγινε και μια μικρή ενημέρωση από τα μεγάφωνα , ενώ στην επιστροφή είδαμε κάποια υπολείμματα από τη Δίολκο που σώζονται μέχρι σήμερα.

Στις 10:30 επισκεφθήκαμε το μουσείο της Διώρυγας στα Ίσθμια, όπου είχαμε την τύχη να δούμε πολύ ενδιαφέροντα αρχεία, σχέδια, φωτογραφίες και μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν την εποχή της διάνοιξης της Διώρυγας. Στο χώρο έξω από το μουσείο δόθηκαν και συνεντεύξεις από τους καθηγητές του σχολείου μας σε δημοσιογράφους τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Στις 10:50 αναχωρήσαμε από τα Ίσθμια για τη Σχολή Μηχανικού, όπου έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τη φοίτηση στη Σχολή όπως και για τις δράσεις της.

Ακολούθησε στις 12:00 επίσκεψη στο χώρο όπου έχει απομείνει ένα μέρος της Αρχαίας Διόλκου. Εκεί έγινε διάλεξη και συζήτηση.

12:35 : Επιστροφή στη Σχολή Μηχανικού, όπου επισκεφθήκαμε τους ξενώνες αλλά και το μουσείο.

Ακολούθησε μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό.

13:05 : Αναχώρηση για το σχολείο. Άφιξη στο σχολείο στις 13:25.

Η όλη αυτή ξενάγηση άφησε πολύ ευχάριστες εντυπώσεις στους μαθητές καθώς αποκόμισαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ένα τόσο σημαντικό έργο του τόπου τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://4gym-korinth.kor.sch.gr/?p=4612